dfe.ieu.edu.tr
Dersin Adı | |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bahar |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | ||||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | - | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | Grup çalışmasıSoru & CevapKritik verme | |||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı |
| |||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Giriş: Dersin tanımı, özellikleri ve değerlendirme süreci | Powerpoint sunumu |
2 | Akademik Okuma ve Anlama | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
3 | Akademik Okuma ve Anlama | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
4 | Akademik Okuma ve Anlama | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
5 | Akademik Okuma ve Anlama | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
6 | Konuların tekrarı | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
7 | Konuların tekrarı | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
8 | Arasınav | |
9 | Araştırma Teknikleri ve İntihal Kuralları | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
10 | Akademik Amaçlı Yazma Becerileri | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
11 | Akademik Amaçlı Yazma Becerileri | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
12 | Akademik Amaçlı Yazma Becerileri | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
13 | Akademik Amaçlı Yazma Becerileri | İzmir University of Economics ENG 102 Academic Skills in English Faculty Book 2009 |
14 | Öğrenci Yazılı Projesi | |
15 | Öğrenci Proje Dönütleri | |
16 | Dönemin gözden geçirilmesi |
Ders Kitabı | Powerpoint sunumlar, ek kaynaklar |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Gerekli görüldüğünde birim tarafından hazırlanan ek materyaller |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 20 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 1 | 10 |
Portfolyo | ||
Ödev | ||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | 1 | 20 |
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 1 | 25 |
Final Sınavı | 1 | 25 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 4 | 75 |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 1 | 25 |
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 4 | 64 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | |||
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | 1 | 1 | |
Portfolyo | |||
Ödev | |||
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | 1 | 15 | |
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 1 | 10 | |
Final Sınavı | 1 | 10 | |
Toplam | 100 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Temel matematik ve fen bilimlerinde öğrenilen bilgi ve yetenekleri mühendislik alanına taşıyabilme; Gıda Mühendisliğindeki problemlerin çözümünde uygulayabilme, | |||||
2 | Gıda Mühendisliği ile ilgili proje ve üretim sistemi tasarlayabilme, veri toplama ve analiz edebilme, sonuçları uygulayabilme, | |||||
3 | Bağımsız davranabildiği gibi grup içerisinde de aktif rol alabilme, fikirlerini açık bir şekilde ifade edebilme, etkin karar verebilme, | |||||
4 | Evrensel gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edebilme ve kendini sürekli yenileyebilme, kaliteyi yükseltme bilincine sahip olabilme, | |||||
5 | Çevreye duyarlılığı mesleki alanda uygulayabilme, etik sorumluluk bilincine sahip olabilme, | |||||
6 | Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirliği mesleki alanda uygulayabilme, | |||||
7 | En az bir yabancı dilde iletişim kurabilme. |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest